Vijf weekendtips voor 1 t/m 3 november in Den Haag

Daar zijn ze weer: vijf tips voor aankomend weekend in Den Haag! Er is weer van alles te beleven. Vijf weekendtips voor 1 t/m 3 november 2019 zijn alvast door de Jitters voor je uitgelicht. Van Crossing Border Festival, Halloween in Musicon, Dia de Muertos Grote Markt, Muziektheatervoorstelling Monet en de Blauwe Engel tot BUNKER RECORDS bij PIP.

1. Crossing Border Festival 2019

crossing border festival 2019

Sinds gisteren is het literatuur- en muziekfestival Crossing Border Festival 2019 in Theater aan het Spui, De Nieuwe Kerk, festivaltent Katrina en de Centrale Bibliotheek aan de gang. Tot zondag 3 november geniet je bij Crossing Border Festival van meer dan 100 schrijvers, artiesten en muzikanten. Grote namen, maar ook nieuw talent, crossovers met popcultuur, film, beeldende kunst en nieuwe media met veel muziekoptredens. Mis dit event niet!

Bekijk de ticketprijzen hier. Voor het volledige programma kijk je hier.

2. Halloween Night Musicon

halloween night musicon

De gekste avond van het jaar is vrijdag 1 november in het Musicon: de legendarische Halloween show van de band Pogo-A-Gogo. Het is toch een soort traditie geworden om deze show rond Halloween in Den Haag te houden. De openingsact van deze bloederige avond is niemand anders dan de band Dead Wizards.

Toegang €5,-. Lees meer hier.

3. Dia de Muertos Grote Markt

Dia de Muertos amerika
Dia de Muertos in Amerika

Op zaterdag 2 november is er op De Grote Markt in Den Haag de eerste Dia de Muertos, Dag van de Doden, van Nederland. In Mexico zijn dit de jaarlijkse belangrijke feest- en herdenkingsdagen op 1 en 2 november. Ook in de rest van Latijns-Amerika, de Verenigde Staten en de Filipijnen worden op deze dagen de doden herdacht en hun leven gevierd. Dit jaar pakt ook De Grote Markt het grondig aan om dit feest in Nederland te laten leven.

Gratis toegankelijk. Lees meer hier.

4. Muziektheatervoorstelling Monet en de Blauwe Engel

monet en de blauwe engel

Op 27 oktober ging voor het eerst in de geschiedenis een muziektheatervoorstelling over Monet in première in het Kunstmuseum Den Haag. Theatercollectief Het Vijfde Bedrijf produceert Monet en De Blauwe Engel. Hans van den Boom tekent voor de tekst en regie, Michael Varekamp voor de compositie.

Kan je niet dit weekend, maar wil je wel graag gaan? Niet getreurd, de show is nog te bewonderen in het Kunstmuseum t/m 26 januari 2020.
Lees meer hier.

5. BUNKER RECORDS bij PIP Den Haag

bunker records PIP Den Haag

Voor wie het afgelopen vrijdag gemist heeft of nog niet genoeg heeft gekregen van Hellboii op het Tonka feest, is er de kans van je leven deze zaterdag in de PIP. Het legendarische ondergrondse label BUNKER RECORDS zet in een PIP een line up neer van heb ik jou daar. Een strobo waarschijnlijk ook. Guy Tavares, Inga Mauer en Shitcluster op één avond! Niet alleen voor electro freaks en white punks on dope, maar iedereen die een avond en nacht lang lekker wil dansen, behalve de epileptici dan.

 • APOLLO HOAX (LIVE)
 • BLACKHELICOPTER
 • DATASMOK (LIVE)
 • GUY TAVARES
 • HELLBOII (HYBRID LIVE/DJ)
 • IAN MARTIN
 • INGA MAUER
 • JJ LANTIRN
 • LYCURGUS (LIVE)
 • ROTAX
 • SHITCLUSTER
 • XOSAR (LIVE)

Lees meer over het event hier.