Vijf weekendtips voor 13 t/m 15 december in Den Haag

Daar zijn ze weer! De weekendtips voor aankomend weekend in Den Haag. Ook dit weekend is er een scala aan evenementen, kerstactiviteiten en live muziek. Zie je door de bomen het bos niet meer? Bekijk hier de uitgelichte vijf weekendtips voor 13 t/m 15 december 2019. Van Royal Christmas Fair, Scheveningen Light Walk, Zweeds familiekerstfeest, Jazz Enroute Noordeinde tot Rock’N’Rumble Musicon.

1. Royal Christmas Fair

Royal Christmas Fair den haag
Foto: Anne de Rijk

Van donderdag 12 tot en met maandag 23 december 2019 vindt de zesde editie van de Royal Christmas Fair plaats. Het Lange Voorhout, midden in het historisch centrum van Den Haag, is omgetoverd tot een sprookjesachtig tafereel. Honderd kersthuisjes met de mooiste producten, kerstkoren, vuurtjes, kerstacteurs, glühwijn, optredens en nog veel meer. De kerstmarkt is dagelijks van 12.00 – 21.00 uur gratis te bezoeken.

Bekijk meer op Facebook.

2. Scheveningen Light Walk

scheveningen light walk
Foto: Iwan de Brabander

Wandelend op ontdekkingstocht door Scheveningen? Dat kan bij dit spectaculaire wandelevenement: de Scheveningen Light Walk. De Scheveningen Light Walk is een uniek wandelevenement. Vier afstanden brengen de wandelaars door een prachtig verlicht Scheveningen. Deze avondwandeling heeft uitgestippelde routes van 5 km (Kids Light Walk), 7,5 km, 12,5 km en 18,5 km. Onderweg zijn bewonder je vele spectaculaire acts en geniet je van verschillende lekkernijen die passen bij de tijd van het jaar.

Lees meer hier.

3. Zweeds familiekerstfeest

Kerst Spuiplein zweeds familiekerstfeest

Zaterdag 14 december verandert het Spuipleintje voor het Theater aan het Spui in een gratis toegankelijk hartverwarmend Kerstevenement. Laat je bij dit Zweeds familiekerstfeest meeslepen door de mooiste verhalen van Astrid Lindgren. Geniet van de kerstklassieker White Christmas en Pippi’s kerst in de gratis buitenbioscoop met warme winterse lekkernijen bij de hand. Versier Zweedse gingerbread koekjes, timmer een houten kerstboom, laat je haren als Pippi vlechten en luister naar het strijktrio.

Lees meer hier.

4. Jazz Enroute Noordeinde

Geniet dit weekend, 14 of 15 december, van een intieme Jazz belevenis op het Noordeinde bij Jazz Enroute. Jazz Enroute neemt je mee langs verschillende intieme binnen- en buitenpodia met ruim 70 (inter)nationale artiesten op het Noordeinde. De prachtige kerstverlichting in de straten geeft het een extra magisch tintje. Enkele binnenpodia die onderdeel van de route zijn: Hotel Indigo, Have A Royal Christmas, O’Casey’s (best Irish pub in the world), winkels Noordeinde en Jazz Café Le Duc.

Lees meer op de website.

5. Rock’N’Rumble Musicon

Rock’N’Rumble musicon

Liever een avondje rocken? Ga dan absoluut vrijdag 13 december naar de vierde editie van Rock’N’Rumble in Musicon. Drie bands, The Suburbs, Downtown District en James Burki, zorgen ervoor dat je een avond danst en geniet. Tel daarbij de fijne sfeer en het altijd vriendelijke personeel van Musicon bij op en je hebt garantie voor een topavond.

Entree € 5,-. Lees meer hier.