Vijf weekendtips voor 29 november t/m 1 december in Den Haag

Nog even en de donkere decembermaand rolt over het land. Warm je op, dans je los en geniet van de Haagse winterse events. Bekijk hier de uitgelichte vijf weekendtips voor 29 november t/m 1 december 2019. Van een filmfestival van Eastward, album release van Alkaloid, Submarine Festival 2019, Gothic Dance Party tot Winterse Vuurwerkshows.

1. Blacksea Surf Party at Spotlight: Romania Film Festival

Op vrijdag 29 november surf je met Eastward mee naar het oosten en terug in de tijd in The Grey Space in the Middle. Laat je fantasie de vrije loop bij Blacksea Surf Party, want er komen allerlei muziekgenres voorbij waarvan je niet eens wist dat het bestond. Verwacht o.a. propaganda pop, Shepherd rock, Tancdal, Pol-beat, Schlager, Socialist beat, Soviet surf. Het thema van deze editie van het filmfestival is: Romania #5.

De toegang is € 5,-. Lees meer op Facebook.

2. Alkaloid Reset release

alkaloid album release

Ook op vrijdag 29 november brengt Antilounge het eerste album van Alkaloid uit: ‘Reset’. ‘Reset’ wordt naast digitaal ook uitgebracht op vinyl. Reset was het ook voor de band. Een verandering in de samenstelling van de band en Rob Kanters en Tom Besuyen besloten dat ze door gingen als duo. Met een druk op de creatieve resetknop kwam een nieuwe manier van werken met frisse ideeën en als gevolg deze acht tracks. Kom deze bijzondere set live ervaren in het Paardcafé. Met in het voorprogramma Zoe Reddy en Dj Kipkillah.

Toegang gratis. Lees meer op Facebook.

3. Submarine Festival 2019

Submarine festival 2019

Op zaterdag 30 november kun je los bij het Submarine Festival in The Grey Space in The middle. Het Haagse undergroundplatform Submarine heeft een scala aan toffe acts, gasten die het wiel opnieuw uitvinden tot een superster van morgen samengesteld. Ook ontbreken de must see lokale acts natuurlijk niet. En het artistieke randprogramma is er een om je vingers letterlijk bij af te likken. Geniet van acts als BEA1991, The Germans, The Sweet Release of Death, Nimbus 3000, Vower, Poison Lolly en Baby_Noises.

Tickets kosten €10 (excl. servicekosten). Lees meer op Facebook.

4. Dark Memories in Musicon

dark memories musicon

Eindelijk is er zaterdag 30 november weer een Gothic Dance Party in Musicon. Een tijd geleden al aangekondigd, maar hierbij de definitieve bevestiging. Met de vaste dj’s Zjon & Igor is het in ieder geval een donkere en toffe dansavond.
Verwacht muziek van o.a. Bauhaus, Suicide Commando, NIN, The Sisters of Mercy, Ikon, Wumpscut, Young Gods, Agonoize, Ashcode, Grendel, Lebanon Hanover, Hante, Clan of Xymox, Simple Minds, VNV Nation, The Fields of the Nephilim, Project Pitchfork, Helium Vola, Ritual Howls, Feindflug, Wardruna, Depeche Mode (en meer, meer, veel meer).

Toegang € 5,-. Lees meer op Facebook.

5. Winterse vuurwerkshows

vuurwerkfestival scheveningen 2018
Foto: Richard Mulder

Op zondag 1 december om 18.00 is de eerste van vier winterse vuurwerkshows op het strand van Scheveningen ter hoogte van het Grand Hotel Amrâth Kurhaus. Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen organiseert dit jaar in samenwerking met Xena Vuurwerk het Wintervuurwerk. Het kleinschalige evenement met intiem karakter is vrij toegankelijk voor iedereen. De shows zijn goed zichtbaar vanaf het strand en boulevard en vinden onder voorbehoud van weersomstandigheden plaats.

Toegang gratis. Lees meer hier.