Vijf weekendtips voor 4 t/m 6 oktober; events en muziek

Ook aankomend weekend is er weer genoeg te doen voor jong en oud in Den Haag. Van de jubileumeditie Museumnacht, cowboys en cowgirls in de stad tot rock in Musicon en punk op Scheveningen. Jitters geeft je vijf weekendtips voor aanstaand weekend 4 t/m 6 oktober 2019.

1. Museumnacht Den Haag 10 jaar

Museumnacht Den Haag
Foto: Peter van der Wal

Op 5 oktober is het extra groot feest: Museumnacht Den Haag bestaat 10 jaar. Tijdens deze jubileumnacht brengen 47 Haagse musea een avond vol kunst, muziek, dans, film, cabaret en poëzie. En Haagse band Son Mieux trapt de avond met een knaller af tijdens een grootse opening in Gemeentemuseum. Met een polsbandje kun je de musea en culturele instellingen in de binnenstad, Scheveningen en Voorburg bezoeken.

2. Foodfestival VISSCH

vissch foodfestival banner

Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 oktober wordt het hart van de Scheveningse visserij omgetoverd tot het gratis foodfestival VISSCH. Geniet van heerlijk bereide vis uit de Noordzee, met een lekker drankje en muziek. VISSCH vindt plaats op de plek waar de verse vangst uit de Noordzee dagelijks binnenkomt: de Scheveningse Visafslag.

3. Polfest Den Haag

Polfest Den Haag 2019

Liever nog even een Amerikaanse vakantiesfeer beleven? Kom dan Zaterdag 5 oktober naar het gratis toegankelijke Polfest festival. De Bagijnestraat in het centrum van Den Haag verandert vanaf 15.00 in het Wilde Westen. Met maar liefst drie podia met live muziek; Americana, Country, USA, Roots & Rock ’n Roll. Beers & bites American style (veggie’s included), Cowboys & Cowgirls maken het geheel af.

4. The Sin Bin, The Worst Example en Capibara op Scheveningen

the sin bin
Foto: Remco Miltenburg

In Saturnus Live Muziek in de keizerstraat op Scheveningen staan The Sin Bin, The Worst Example en Capibara op 5 oktober te trappelen om jou te laten dansen. Melodieuze punk met pop en rock invloeden. Deze drie jonge bands raakten bevriend door met elkaar samen te spelen. Nu zijn ze behoorlijk goed op elkaar ingespeeld en weten ze haarfijn wat ze aan elkaar hebben. Vooral veel muziek maken en plezier hebben. Het optreden is gratis toegankelijk.

5. Rocken met Rosie en Axe’us

Rosie
Foto: Iwan de Brabander

Haagse AC/DC, Rosie, gaat met Axe’Us in het voorprogramma op 5 oktober de boel in het Musicon op stelten zetten. Ze spelen oude bekende en nummers die op het nieuwe album komen. Kom je haren losgooien, dans en schreeuw mee met deze heerlijke rockband. En ook dit optreden is geheel gratis toegankelijk.