Vijf weekendtips voor 8 t/m 10 november in Den Haag

De dagen worden korter en het kwik daalt. Niet getreurd; ook tijdens deze dagen bruist het in Den Haag. Vijf weekendtips voor 8 t/m 10 november 2019 zijn alvast door de Jitters voor je uitgelicht. Van Loosduinen gaat Los, Gnawa Festival, Opening ijsbaan Scheveningen, Club Lourdes tot Misja Helsloot in Paard. Is het alweer weekend?

1. Loosduinen gaat Los

loosduinen gaat los

T/m zondag 10 november valt er van alles te ontdekken in Loosduinen bij Loosduinen Gaat Los op versschillende locaties. Begin bijvoorbeeld vrijdag om 20.15 met schrijver, columnist, muzikant en vaste dichter van DWDD: Nico Dijkshoorn. Je vindt hem in de bibliotheek Nieuw Waldeck. Of geniet bij Popradar vanaf 21.00 van diverse optredens van Share!, Twisted Oliver en The Electric Ants van Bandsessies. Tijdens de afsluiting op zondag 10 november in de International School of The Hague vind je zelfs een uitgebreid kinderprogramma voor alle leeftijden.

De toegang is gratis. Bekijk het complete programma hier.

2. Gnawa Festival

gnawa festival den haag 2019

Liever Marokkaanse Gnawa, een mix van Afrikaanse ritmes en religieuze Arabische muziek? Kom dan t/m 9 november naar de tweede editie van het Gnawa Festival in Den Haag. Op diverse locaties in de binnenstad treden grote Afrikaanse sterren als Nass el Ghiwane en Hamid El Kasri en de band Maalem Bent Haussa op. Maar ook nieuwe namen als Mehdi Nassouli staan op de diverse podia.

Lees meer informatie hier.

3. Opening ijsbaan Cool Event

Opening IJssculpturenexpositie Scheveningen

Schaatsen, hapjes, drankjes en ijssculpturen; ook dit jaar is er weer ijspret op Scheveningen in een winterparadijs. Zaterdag 9 november is de feestelijke opening van de schaatsbaan op het Kurhausplein. Daarnaast zijn er tijdens Cool Event Scheveningen 2019 diverse winterse activiteiten voor jong en oud op Scheveningen. Het event duurt t/m 26 januari 2020 en is de 13e editie van Cool Event Scheveningen.

Lees meer hier. Bekijk op de website de volledige evenementenkalender.

4. Club Lourdes

lourdeskerk scheveningen

Bij Club Lourdes Scheveningen staat de voormalige Lourdeskerk op Scheveningen in het teken van magie, familiecircus en muzikale optredens van grote artiesten. Geniet van de voorstellingen in combinatie met een hapje en een drankje. Ga bijvoorbeeld 8 november naar Casa Lourdes Sessions, een XL-editie van Casa Bruti Sessions. Dit is inclusief een overheerlijk Italiaans buffet en met een muzikale omlijsting van vier levende legendes uit de Bretonse en Ierse folk scene.

Bekijk hier meer informatie en het volledige programma.

5. Misja Helsloot Open to Close 2019

Tranceheads opgelet! Vrijdag 8 november 2019 zal het PAARD toneel zijn van een 7 uur durende set van Misja Helsloot. Met 20 jaar ervaring op zak weet hij precies hoe je zo’n tijd muzikaal invult. Van 128 BPM met oude progressive tot 138 BPM knallende uplifting trance, en alles wat daartussen zit. Den Haag zal meedeinen op nieuwe, exclusieve platen, en opnieuw verliefd worden op oude juweeltjes. Een muzikale reis die je als trance liefhebber niet mag missen!

Koop je kaartjes online bij PAARD.