Vincenzo’s Osteria: eten maakt gelukkig!

Wel eens zo’n heerlijke pizza gegeten bij Vincenzo’s in de Prins Hendrikstraat in Den Haag? Dan heb je hier vast wel oren naar: sinds kort is er aan de overkant nóg een Vincenzo’s geopend! Vincenzo’s Osteria, een restaurant waar geen pizza’s, maar pasta’s op het hoofdmenu staan. Op goed geluk lopen we op zaterdagavond binnen.

Fijne plek

We worden hartelijk welkom geheten door de bediening en ook vanuit de open keuken worden we vrolijk begroet. Goed sfeertje. Het restaurant is smaakvol ingericht met veel hout. De groen-gele muren maken het op z’n Haags-Italiaans een warm geheel. Voor een plekje binnen hadden we moeten reserveren, maar er is nog plek genoeg voor ons buiten bij Vincenzo’s Osteria. Geen straf!

Lekkere wijnen en hulp bij het kiezen

Oesters (kunnen per stuk besteld) en Mojama als voorgerecht

Alle wijnen zijn per glas te bestellen. We durven het aan en bestellen een fles Pinot Grigio. Heerlijk! Het is moeilijk om een keuze te maken uit de kaart en zijn dolblij met de uitgebreide uitleg van de bediening. We vragen Bono echt de hemd van het lijf. Wat is het gezellig. Als voorgerecht besluiten we te gaan voor twee Oesters Fines de Claires en de Mojama (zongedroogde tonijn met amandel en limoenzest). We krijgen supervers brood erbij uit de pizzaoven van die andere Vincenzo’s met een schaaltje olijfolie om te dippen. Wat een feestje is dit! 

Genieten

Coolinaire ravioli. (Op de foto een hele portie)

Terwijl we wachten op ons hoofdgerecht zien we het Vincenzo’s Osteria volstromen. Het wordt steeds leuker. Naast ons zit een meisje te genieten van haar pasta, zoals alleen kinderen dat kunnen (en mogen). Haar moeder vindt het goed dat we een foto maken. 
Met z’n tweeën hebben we drie halve porties van de hoofdgerechten besteld: Linguine met vongole, rode peper, knoflook en witte wijn, Bucatini met vijgen, zoete ui, gerookte amandel en scamorza en Ravioli schaaldieren met kreeftensaus, dragon en tomaat.

Coolinair eten

Linguine vongole met rode peper, knoflook en wijn. (Op de foto een halve portie)

De linguine is zo’n typisch voorbeeld van een Italiaans staaltje van koken: met slechts een paar ingrediënten een meesterlijke smaak creëren. De Bucatini smaakt zoals je nog nooit een pasta geproefd hebt, een ware smaakexplosie bij iedere hap. De zwarte ravioli ziet er niet alleen coolinair uit, maar smaakt ook zo. Hoe geweldig is het, dat de pasta’s ook in halve porties besteld kunnen worden. 

Conclusie: Vincenzo’s maakt gelukkig

3 bordjes puur geluk

We hebben echt geen plek meer om de kleinere bijgerechten als de polenta friet en groene asperges te proberen. Iets zoets gaat er echter wel in na het eten. We nemen koffie en één tiramisu met twee vorkjes. Er blijft geen kruimel over… Eten maakt echt gelukkig!  De rekening valt mee. Dat is ook iets om blij van te worden, naast de prettige ambiance, de leuke mensen en het heerlijke eten. Vincenzo’s is ‘precies pas’ in het Zeeheldenkwartier.