Vintage Trouble brengt gospel, soul en funk naar Haagse Paard

De Amerikaanse brengers van het woord vanuit de soul. De superhelden van de gospel en funk, Vintage Trouble, staan maandagavond 12 augustus in de grote zaal van de Haagse poptempel Paard. Een complete avond handen in de lucht en voeten van de vloer, op en voor het podium!

The Beatnik support van klasse

The Beatnik @ Paard support Vintage Trouble by Iwan de Brabander

The Beatnik is een Nederlandse soul en funk formatie. En niet zo maar een, maar een met een vibe van hier tot New Orleans. De covers ‘Someone That I Used to Know’ en ‘Creep’ brengen ze volledig Beatnik style met een compleet stille zaal. Elk nummer flowt en funkt als een malle. Dat er drie invalmuzikanten van de partij zijn is niets van te merken. Dit is nu een band die voor mij op alle podia kan verschijnen als main act. Superkeuze om The Beatnik voor Vintage Trouble te zetten!

De familie Vintage Trouble

Vintage Trouble @ Paard by Iwan de Brabander

De sfeer zit er al goed in na de lekkere muzikale opwarming. De mannen en dame van Vintage Trouble komen al snel het podium op en gaan om de drummer staan. Kijken elkaar aan. Een grouphug met z’n vijven en vol planken, vol gas, vol in de groove. Niet vaak zie je een show met zoveel energie. Met vanaf begin tot eind een lading rock and roll. Een complete soul in een gospel style. Vintage Trouble zet het Paard volledig op zijn kop. Onze Haagse poptempel… HALLELUJAH!

Vintage Trouble moved en laat moven

Vintage Trouble @ Paard by Iwan de Brabander

Zanger, frontman, entertainer extraordinair, Ty Taylor raakt het publiek gelijk. Eerst met zijn stem en bij het tweede nummer gaat hij de zaal in om tussen het publiek zijn woord te verkondigen en danst door het publiek. Blues en rock and roll. Ongelooflijk de rauwe soulsound die hij eruit blaast terwijl hij lenige dancemoves doet. Nalle Colt staat volledig uitgelicht, heel relaxed zijn gitaarsolo’s te geven, Rick Barrio Dill staat als een echte groovebasser te genieten van elke noot die hij aanslaat en Richard Danielson blaast zijn drumstel nog net niet op. Hoe groot kan het feest zijn?!

Vintage Trouble, een met iedereen

Vintage Trouble @ Paard by Iwan de Brabander

Ty vertelt tussen de songs door over de achtergrond en neemt hij ons nog meer mee in de vibe van Vintage Trouble in het Haagse Paard. Muzikaal gaat het alle kanten op. Alle kanten in a good way. Van funky snelle dans, naar hele chille songs met altijd een dosis pit van de hoogste muzikale gradatie erin. Bij de tweede keer dat Ty het podium af gaat, vertelt een groot fan dat Ty gaat crowdsurfen. Ineens staat de zanger op het balkon, gelukkig dat ie daar eerst af klimt voordat hij zich laat dragen door de fans, waarbij hij halverwege ook nog een handstand maakt. Waanzinnig! De gehele band speelt ook nog een nummer op de rand van het podium om tussen hun fans te zijn.

Wauw, wat een vette maandagavond

Vintage Trouble @ Paard by Iwan de Brabander

Een avond met allemaal vette songs en wat een artiesten. De sfeer was super in de het Paard. Mooi te zien dat de band na het optreden niet via de backstage naar beneden gaat, maar gewoon relaxed door het publiek. Ze lopen voor de fans naar de tafel beneden en signeren hun twee albums en kletsen gezellig mee. Een mooie avond met twee bands die ik vaker wil zien! Beide een eigen sound en dezelfde vibe! Thanks Paard!