Vlaggetjesdag Keizerstraat eindigt met springend Scheveningen

Zaterdag 15 juni is het Vlaggetjesdag; een begrip in Scheveningen net als de mooie authentieke winkelstraat, de Keizerstraat. Vlaggetjesdag Keizerstraat 2019 is, naast alle gezellige stands, een muzikaal walhalla. Met jonge talenten, The Big Hairy, Splendid en Charly Lownoise! BAM!

Jong talent is niet ver te zoeken

Teddy Macrander Vlaggetjesdag Keizerstraat Scheveningen 2019

Vlaggetjesdag Keizerstraat 2019 in het teken van Talenten aan Zee. Een mooi initiatief van Popagenda Scheveningen en de muzikale stal YMCA. Tien acts laten zien wat ze kunnen met als prijs een workshop in het culturele Londen. Allemaal staan ze te shinen en een van de winnaars is niemand minder dan singer songwriter Teddy Macrander. Vandaag openen een aantal van de andere acts (waaronder Shenzi en Orla van The Sugarskulls) Vlaggetjesdag 2019 in de Keizerstraat. Gevolgd door twee van de vette Bandsessies-giganten, What Els en Share! Megatof begin!

Chille tussenstop bij Byron Bay

Vlaggetjesdag Keizerstraat Scheveningen 2019

Tijdens het ombouwen voor de volgende act op het grote podium in de Keizerstraat kom ik Bianca Wubben van de lunchroom Byron Bay tegen. Aangezien hier ook altijd wel iets muzikaals plaatsvindt en het er altijd heel gezellig is, is het tijd voor een theetje. De Engelse muzikanten Chris Bramley en Lee Heir zijn in Nederland om eens het leven aan de overkant van het water te proeven. Een lekkere echt Engelse vibe zetten ze neer met wat covers en eigen werk van beiden. Dit smaakt naar meer.

The Big Hairy en Splendid is Scheveningen

Splendid! Vlaggetjesdag Keizerstraat Scheveningen 2019

Scheveningen is een broedplaats van muziek, thuis van o.a. The Big Hairy en Splendid!. Muzikale giganten die de vloeren van de nodige podiums hebben versleten. Vlaggetjesdag Keizerstraat 2019 is de tijd om de tent bol te laten staan van de energie. The Big Hairy zet de rock-motor aan en gaat vol gas. Harde meezingers klinken tot aan ver in de Keizerstraat. Splendid! zet deze vibe voort, maar dan in hun reggae-pop-glam-rock vorm. Helemaal los, jumpen, shaken en rocken. Ondanks dat de zon zich maar weinig laat zien, komt er megaveel warmte van het podium en dat is te voelen bij het volle plein voor de kerk.

Keizerstraat stijgt op met Charly Lownoise

Vlaggetjesdag Keizerstraat Scheveningen 2019 Charly Lownoise

De Keizerstraat, Scheveningen is al meer dan 30 jaar de thuishaven van de Haagse top-dj Charly Lownoise. Zijn energie is op meerdere plekken van het dorp aan zee neergestreken en deze energie komt dan ook van alle kanten als een liefdevolle wolk van hardcore. De booming beats rammen door alle vezels van het publiek en iedereen jumpt en doet zijn/haar ding hierop. Alle leeftijden gaan in de muziek op. DJ Duncan B., een van de deelnemers van de dj workshop van Charly Lownoise, draait samen met de grootmeester nog een paar tracks back to back. Charley is Lownoise… Charley is home… Charley is aan!

Rock of Hardcore… Muziek is muziek

Vlaggetjesdag Keizerstraat Scheveningen 2019 Charly Lownoise

Magisch om iedereen te zien genieten.
Muziek kent geen soorten mensen,
Muziek kent geen leeftijd,
Muziek denkt niet,
Muziek verbindt!