Waterpop 2019 een vette muziekstorm

Waterpop 2019 editie 42 is een Waterings begrip. Het kleine dorp staat eenmaal per jaar groots op de muzikale markt. Het Hofpark staat dit jaar ook weer vol geprogrammeerd met straattheater, acts voor de kids en natuurlijk muziek waar je je rock, soul, pop of metalvingers bij af kunt likken… Waterpop blaast je weg, daar bij die molen, die Rockmolen!

Waterpop voor de hele familie

Steltenloopsters @ Waterpop 2019 by Iwan de Brabander
Steltenloopsters @ Waterpop 2019 by Iwan de Brabander

Met de wind in de rug en het nieuws in de gaten houdend, vanwege de enorme windstoten, gaat het dan eindelijk gebeuren… Waterpop 2019. Na heel wat jaar voorbij te rijden met de gedachte om te gaan, is het nu echt zo ver! Een echte familiesfeer is de eerste indruk. Iedereen kletst met iedereen, drankie erbij, armen om elkaar en vol meegaan met de muziek. Voor iedereen is er van alles, een kidshoek, foodtrucks, straattheater, steltenloopsters, dranktent, merchandise en veel andere leuke stands. Gezellig dus!

The soul van Bo Saris

Bo Saris @ Waterpop by Iwan de Brabander
Bo Saris @ Waterpop by Iwan de Brabander

Bo Saris, voor mij nog bekend als Boris die graag zijn soul alive hield, staat al jaren op mijn lijst eens te gaan zien. De zanger staat met zijn band over het wijdse podium gespreid en zingt van de ene naar de andere kant. Zijn poppy-soul en funk zijn lekker en laten de mensen wat dansmoves maken. Handen de lucht in, meezingen en gaan! Lekkere soul die van mij wel wat harder en voller had mogen klinken!

AVEC(AT) WOW that’s a cool cat

AVEC @ Waterpop 2019 by Iwan de Brabander
AVEC @ Waterpop 2019 by Iwan de Brabander

Voor mij niet bekend en een grote verrassing is de Oostenrijkse AVEC. Een hele vette band met een bijna sprookjesachtige frontvrouw. En wat een vette sound. Wel te begrijpen dat ze de ene na de andere prijs winnen voor de muziek die ze maken. Sing and songwriter rock. Mirjams witte haar wordt door het podiumlicht benadrukt, net als haar zang door de band. De songs klappen er stuk voor stuk uit. Daar tegenover geeft Waterpop AVEC een vol veld met enthousiast publiek.

Tape Toy en een hoop joy

Tape Toy @ Waterpop 2019 by Iwan de Brabander
Tape Toy @ Waterpop 2019 by Iwan de Brabander

Van Oostenrijk terug naar Nederland, de broedplaats van heel veel goede acts. Tape Toy is er hier een van. Met al wat vette optredens achter de rug is het tijd om Waterpop 2019 plat te spelen. Op het ‘kleine’ podium achter staan de vier Amsterdamse rockers al hun ding te doen als ik aan kom lopen. Heerlijke springrock. Mooie energie die over het publiek gaat. Hun bubble-grunge veroorzaakt de nodige beweging. Heel cool om te zien en te horen. Ook een coole verrassing.

Rock times Ten Times A Million

Ten Times a Million @ Waterpop by Iwan de Brabander
Ten Times a Million @ Waterpop by Iwan de Brabander

Lekker gelikte rock. Stoere muzikanten die even hun ding brengen, dat is Ten Times A Million. Van de zanger een wat chill begin, tot aan het derde nummer. Dan komt de energie uit al zijn poriën. Strakke mimiek en vette stem met een superstrakke band erachter. Of het nu aan de Duits-Nederlandse combi ligt weet ik niet, maar het is wel een perfecte match. Lekker op elkaar ingespeeld en zo te zien beleven ze allemaal op zich al een feestje wat zich projecteert op het publiek! Stoere muzikanten die hun ding brengen, dat is Ten Times A Million. Supernice!

Metal als vanouds met Channel Zero

Channel Zero @ Waterpop 2019 by Iwan de Brabander
Channel Zero @ Waterpop 2019 by Iwan de Brabander

Channel Zero staat omschreven als een band van brute Belgen. Nou bruut zijn ze, en hoe. Een megametal show zetten ze neer. Een zanger die melodieus schreeuwt en zingt. En dan de gitaren en drums. Een en al harde, gedreven energie. Geen act, maar elke vezel van deze mannen zweeft op ervaring. Een trein met een locomotief van ongekende afmetingen. Een die door alles heen buffert. Wat kennuh die gasten rocken. Alles de lucht in! Stemmen, lichamen, alles gaat mee in hun vibe. Blij dat ze er dit jaar zijn. Een bonk ervaring en passie in de wereld van rock met een metalen randje!

Waterpop 2019 by Iwan de Brabander
Waterpop 2019 by Iwan de Brabander

Wat een mooie (halve) dag Waterpop 2019! Waterpop 2020 staat nu al in de agenda! Daar bij die molen. Die Wateringse molen. Daar waar de muziek is. Daar waar de gezelligheid is!