Westerpop 2019: eerste avond swingt en vlamt

Het is 19 juli; de eerste avond van het tweedaagse festival Westerpop 2019 in Delft. Het is even iets verder fietsen dan we gewend zijn, maar zeker de moeite waard om heen te gaan. De Jitters trainen extra de beenspieren en gaan op pad. Samen met Iwan, met zijn camera, gaan we genieten van bands als The Overslept, Dad’s Amaryllo, Indian Askin en Zuco 103.

Topsfeer met family vibes

westerpop 2019 eerste avond
Foto: Iwan de Brabander

Een spatje regen houdt de mensen niet tegen. Het terrein stroomt vol met publiek van alle leeftijden. Er heerst een knusse sfeer. Iwan noemt het ‘knusse family vibe in a rocky-way’. Knuffels, high fives, drankjes en hard gelach zijn de orde van de avond. Het gras ligt bezaaid met gekleurde confetti slierten. Kinderen rennen ermee rond over het terrein. Wat een toffe vibe!

Overslept muzikaal uitgeslapen

the overslept westerpop 2019
Foto: Iwan de Brabander

The Overslept speelt energieke ouderwetse poprock met een jonge sound. De zanger heeft een unieke stem, net of hij steeds overslaat. Het is anders dan de slaperige muziek die we bij de bandnaam hadden verwacht. Geheel helder en uitgeslapen spelen ze ‘Long Way Down’. En BAM iedereen is in de ban, met kippenvel en al. Wat een heerlijke band.

The way of Dad’s Amaryllo

dad's amaryllo westerpop
Foto: Iwan de Brabander

Dad’s Amaryllo uit het Westland ragt met haar 4-koppige formatie de rocknoten uit de bomen. Lekkere grooves en gelikte riffs. Met Amarillo in de bandnaam zijn we ook hier weer compleet verrast. We springen met de band mee. En ook op het veld gaan de meeste voeten en armen nu los, of kijken ogen geboeid naar het podium. Het is grunge van een lekker niveau en met heftige teksten die uit het leven van de jonge bandleven gegrepen lijkt.

Indian Askin as is!

Indian Askin westerpop 2019
Foto: Iwan de Brabander

Indian Askin zet op elk festival een feestje neer. Ook nu springt en swingt het publiek lekker mee op de wat zweverige poprock. Zelfs de mensen die de eerste nummers niet in de vibe kunnen komen, gaan steeds meer met de Indian Askin-feeling mee. Ze hebben het publiek met gemak in hun zak tot de laatste noot en vlam. Indian Askin was aan, maar wat is Westerpop toch on fire! Een veld vol genietende en dansende mensen. Geen aggressie, maar elkaar ruimte gunnen vooraan. Wat een fijn publiek.

The Arthurs rocken indie-style

the arthurs westerpop 2019
Foto: Iwan de Brabander

We staan even bij te kletsen met bekenden tot onze aandacht met een ruk naar het podium wordt getrokken. Het is de band The Arthurs met een lekkere, pure indie rock. Steviger dan de indie rock die we kennen. Strakke lijnen met rauwe randjes. Melodieus gemixt met op volle kracht knallen. Uniek en anders dan anders. Wat een diversiteit staat er op festival Westerpop 2019. De organisatie weet hoe ze een breed publiek tevreden moeten stellen.

Zuco 103 vol passie en vuur

zuco 103 westerpop 2019
Foto: Iwan de Brabander

Het is duidelijk: zet Zuco 103 op een podium en iedereen gaat compleet los. De stem van Lílian Vieira brengt ons de zomerse sfeer en warmte. In combinatie met de band is het passie tot op het muzikale bot. Wauw. Zuco 103 doet alle verwachtingen uitkomen en meer dan dat. Wat een feest om naar deze über professionele band te kijken en te luisteren. Een band met soul in elke vezel. We dansen tot de laatste noot. Wat een heerlijke afsluiter van deze eerste avond Westerpop 2019.