Winnaars Wouter Duinisveld Award 2019: rolstoelhockeyers Haag88

De Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG) organiseerde voor de vijfde keer de Wouter Duinisveld Award-verkiezing. Dit jaar overhandigt Peter van Veen, Directeur Sport van de gemeente Den Haag, de Wouter Duinisveld Award 2019 aan het trotse eerste rolstoelhockeyteam van Haag88. Andere genomineerden waren rolstoeltennisser Félice Lentze en Jolanda van Leeuwen, de visueel ernstig beperkte skiër.

Wouter Duinisveld roemt winnaars

Wouter Duinisveld, winnaar van de eerste editie en juryvoorzitter, las het juryrapport voor. Hij noemde de prestaties van de winnaars en roemde hun plaats aan de nationale top, waardoor deze rolstoelhockeyers al voor de derde keer werden genomineerd voor de Wouter Duinisveld Award. In 2016 werden ze landskampioen en tweede in het bekertoernooi. Een jaar later werden ze opnieuw genomineerd, vanwege hun tweede plaats in de Nederlandse competitie én ook in het bekertoernooi. Bovendien werden ze prachtig derde, op het enige Europese toernooi voor clubteams dat werd gehouden in Praag.

Winnaars ontvangen mooie prijzen

Foto: Richard Mulder

Peter van Veen maakte de winnaar bekend en overhandigde de plaquette, plus een cheque ter waarde van € 1.000,- aan de winnaars. Aanvoerder Nienke Conijn nam dit trots en dankbaar in ontvangst: “Eigenlijk zijn er drie winnaars en één prijs”, zei Van Veen na afloop. “Haag88 is een mooi voorbeeld van de aanhouder die wint en dit jaar staan ze er in de competitie ook alweer heel goed voor, dus wie weet volgend jaar”. Beide andere genomineerden werden ieder voorzien van een cheque van € 500,-.

Jeugdprijzen voor jonge racerunnertjes en judoka

Foto: Richard Mulder

Vanuit het jeugdfonds van de HSG werden ook nog andere speciale prijzen uitgereikt. Zo ontving de 10-jarige judoka Bob Lausberg en de 13-jarige judoka Justin van Bergen uit handen van Renske van Beek, winnares van de Wouter Duinisveld Award 2016, een cheque van € 250,-. Beide jongelingen hebben – ondanks tegenslagen op het persoonlijk vlak – een meer dan uitstekend jaar achter de rug.

Sportprijs voor sportieve duizendpoot

Anja Overhoff, voorzitter van het organisatiecomité van de Special Olympics Nationale Spelen 2020, reikte een prijs uit voor sporters met een verstandelijke handicap. De winnaar was Jeroen Kuiper die in 2019 een duikbrevet haalde, deel nam aan de Duinrell run en aan verschillende sporttoernooien van SGK. Bovendien speelt hij wekelijks ook zijn Bocce wedstrijdenen zal deelnemen aan de Special Olympics Nationale Spelen komende zomer in Den Haag. Zelf werd Anja ook in het zonnetje gezet en ontving voor haar tomeloze inzet een verwenarrangement voor twee personen.

De Wouter Duinisveld Award is een initiatief van Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten. De winnaar vertegenwoordigt alle Haagse sporters met een handicap.