Zinderende finale NK Atletiek: twee keer goud voor Haag Atletiek

Vandaag, zondag 28 juli, genieten we van de finale van de NK Atletiek aan de Laan van Poot in Den Haag. Er staan weer veel onderdelen op het programma, met een aantal mooie finales. Gaat Fabian Florant de dubbel pakken? Hij won donderdag al goud met verspringen. En vandaag kan dat ook op het onderdeel hink-stap-springen. En natuurlijk kijken we uit naar naar die zinderende finale 200m mannen, met drie kanshebbers voor goud.

Verrassend goud tijdens NK Atletiek op 400m

NK Atletiek terrence agard goud
NK Atletiek Terrence Agard goud 400m (foto: Erwin Treebusch)

Een event als dit kan niet zonder de vele vrijwilligers. De pupillen van Haag Atletiek dragen trots de mandjes met kleding van de atleten. Een mooie kans om dicht bij hun idolen te zijn. Bij de 400 meter mannen is er bij deze finale NK Atletiek een verrassende winnaar. Liemarvin Bonevacia is namelijk op voorhand de favoriet. Toch is het Haag Atletiek atleet Terrence Agard die er met de titel vandoor gaat. Hij is met 46,15 sec de snelste. Tony van Diepen, ook van Haag Atletiek, pakt het zilver met 46,44 sec. Bonevacia moet genoegen nemen met brons in 46,86 sec.

Fabian Florant pakt de dubbel

Fabian florant goud finale NK atletiek
NK Atletiek Fabian Florant goud hink-stap-sprong (foto: Erwin Treebusch)

Waar hij voor gaat bij dit NK Atletiek, lukt hem ook! Fabian Florant van Haag Atletiek pakt zijn tweede gouden plak. Na het verspringen op donderdag nu ook de Nederlandse titel op hink-stap-springen. Gelijk in de eerste sprong pakt hij de leiding met 15,15 meter. Tarik Tahiri van Rotterdam Atletiek maakt de wedstrijd nog even spannend. Hij springt namelijk in zijn 5e poging 15,17 meter. Florant spring dan 15,23 meter en rond fraai af in zijn 6e poging met 15,41 meter.

Zinderende 200 meter finale mannen

Gisteren kondigden we het al aan: een zinderende 200 meter finale bij de mannen. Drie man gaan strijden om de Nederlandse titel: Churandy Martina, Taymir Burnet en Christopher Garia. In de halve finales lagen de tijden van deze drie topatleten erg dicht bij elkaar.

En in die finale gunnen deze drie heren elkaar inderdaad weinig ruimte gunnen. De wedstrijd is spannend tot de laatste centimeter. Op de streep is het Martina die zich het beste naar voren werpt. Hij wint in een tijd van 21,00 sec. Tweede wordt Garia in 21,05 sec en derde Burnet in 21,08 sec. De drie mannen finishen dus binnen 0,1 seconde van elkaar. En het publiek op de volle tribune klapt en joelt uitbundig!

Tot volgend jaar bij het NK 2020 bij Haag Atletiek.