ZomerZoutfestival shined met ROOS

16 augustus 2020 ZomerZoutfestival. Mega-, muzikaal talent ROOS geeft in Muzee Scheveningen een bijzonder optreden. Niet alleen een bijzondere locatie maar met een andere vibe als die ik eerder heb gezien. En als voorprogramma, hoe kan het anders, Roos uit Scheveningen. 2 x Roos… Het festival shined met ROOS!

ZomerZoutfestifal loopt

ZomerZoutfestival 2020-08-16 Tamara Peers

Met twee zéér succesvolle eerdere festivaldagen is het bij Muzee Scheveningen vandaag dag drie. Het ZomerZoutfestival is een door zes locaties opgesteld cultuurproject en laat je kennis maken met zowel gevestigd als nieuw aanstormend talent. Zng, dans, poëzie, noem het maar op en het komt voorbij. ZomerZoutfestival is een samenwerking met Theater De Nieuwe Regentes (Segbroek), Bibliotheken Loosduinen en Nieuw Waldeck, Bibliotheken Leidschenveen en Ypenburg en CulturA en Zo.

I Believe in Roos

Hoe leuk is het als je op de Music Academy Scheveningen zit, je lekker wat verschillende stijlen kunt zingen en mag openen voor de band met dezelfde voornaam als jezelf? Aan de ‘kleine’ Roos te zien is ze onwijs aan het genieten tussen de zenuwen door. Flauw om te zeggen dat het een schot in de roos is, maar de jonge Scheveningse Roos is spot on. 4 Engelse songs blaast ze over het museumplein van Muzee. Amazing just the way you are!

Einde niet van belang met zo’n begin

ROOS speelt alle stijlen. Bossanova grooves, rock beats en ook wat jazz vibes hoor ik in de smart gemaakte songs. Kunst is wat hier voorbij komt. Een funky delicious ode aan een prinses. Een meezinger. Een luister song. Stuk voor stuk verhalen om in mee te gaan. En dat met 4 muziektovenaars achter zich. ROOS is AAN!

Bang Voor Het Enorm Maak je eigen geluk

Zowel luchtige als heftige emoties worden aangehaald in de songs van ROOS. Ook de angst voor de situatie waarin we zitten. Het beknelde, niet vrij zijn. Bang Voor Het Enorm laat je die angst voelen en geeft wijze raad. Maak je eigen geluk, je angsten maken je stuk. Na vele emoties ook die van de passie… ‘Vuur’ wordt ook gebracht zoals vuur nog nooit is gebracht vanaf de lippen van ROOS! En damn Vuur blijft HOT! Blijf of ga ROOS volgen!!!

Thanks naar het ZomerZoutfestival. Naar ‘Kleine’ Roos. Naar de band ROOS: Roos ten Hoorn voor de megacoole zang en lekkere gitaar. Nathan Gutlich zijn groovy toetsen. Sophie Anglionin op banging cajon. Jelle van Bemmelen op rocking gitaar en Miguel Cabral op bam bam bam yeah percussie! Savas Tubbing voor het lekkere geluid! En thanks Tamara Peers voor het out of the box programmeren van deze vette muzikale middag!