Zuiderparktheater: Rock your Seat

Op vrijdag 18 september fiets ik door de laatste zonnestralen van de dag naar het Zuiderpark. Het is weer tijd voor live muziek! Deze keer zelfs in de open lucht; beter kan het niet. Vanavond spelen Sunny Rays, I Am Lotus en Loco/Motive alledrie een set in het Zuiderparktheater. Vanwege de momentele maatregelen krijgt iedereen keurig een heerlijk ruim plekje aangewezen. Zoveel luxe zijn we bij live optredens gewoonlijk niet gewend. Een drankje erbij en de festival-sfeer is compleet. 

Sunny Rays

Foto: Piet Vernimmen

Het viertal van Sunny Rays is, speciaal voor vandaag, uitgebreid met twee muzikanten. Een bassist en trompettiste vullen de band aan. Het nummer ‘Dansbaar’ krijgt daardoor een extra laagje, waardoor stil zitten bijna onmogelijk wordt. Staand dansen mag niet, maar we doen de naam ‘Rock your Seat’ zeker eer aan. Langzaam maar zeker krijgt de muziek het publiek verder in haar macht. Het wiebelen op de bankjes is eerst wat onwennig, maar aangemoedigd door Sunny Rays krijgen we de zittende moves al snel te pakken. Genieten van blije muzikanten op het podium en eindelijk weer je daverende applaus en gejoel kwijt kunnen. Een heerlijk begin van het weekend!

I Am Lotus

Foto: Piet Vernimmen

Dan is het tijd voor I Am Lotus. Deze vrolijke mannen stonden vlak vóór alle ingewikkelde maatregelen eind februari nog op Winterfest in Popradar voor hun eerste optreden. Helaas werden daarna vele optredens gecanceld. Een groot voordeel; zo te zien hebben de mannen van I Am Lotus in al die tijd een berg positieve energie opgespaard. Vanavond mag het er allemaal uit; wat een vrolijke bende! Onze nieuw aangeleerde zit-danspasjes komen ook nu perfect van pas. De nummers zijn stuk voor stuk super vrolijk en tegelijkertijd relaxed. ‘Lucky Lotus’ Tijs van de Poll voegt nog wat chille klanken op saxofoon toe. Van ons mag hij een vaste aanstelling krijgen: Genieten!

Loco/Motive

Foto: Piet Vernimmen

De afsluiter van de avond is Loco/Motive. ‘Danceable rock’ noemen ze hun muziek. Vanaf het begin zetten ze sterk in. Ook zij maken het ons onmogelijk om stil te blijven zitten. Stevige drums, hier en daar een gitaarsolo en een mooie afwisseling van de twee frontmannen. De jongens zijn goed op elkaar ingespeeld en genieten zichtbaar van het feit dat ook zij weer eens het podium op mogen. Loco/Motive was de initiatiefnemer voor deze avond. De keuze van bands was top. Alle drie de bands hebben een positieve vibe en een soort ontzettende gun- / aaibaarheids-factor. (Al waren ze ook heus wel stoer, natuurlijk!) Het was ontzettend genieten tijdens Rock your Seat in het Zuiderparktheater. Complimenten voor de goede organisatie; met deze richtlijnen en zulk enthousiast publiek was dat vast een hele uitdaging. Bedankt en hopelijk tot snel!