Zweeds familiekerstfeest: winterse gezelligheid voor het hele gezin

Zaterdag 14 december verandert het Spuipleintje voor het Theater aan het Spui in een hartverwarmend Kerstevenement. Laat je bij dit Zweeds familiekerstfeest meeslepen door de mooiste verhalen van Astrid Lindgren. Geniet van de kerstklassieker White Christmas en Pippi’s kerst in de gratis buitenbioscoop met warme winterse lekkernijen bij de hand. Versier Zweedse gingerbread koekjes, timmer een houten kerstboom, laat je haren als Pippi vlechten en luister naar het strijktrio. Kom je verwonderen binnen en buiten met je hele gezin.

Astrid Lindgren

Kerst Spuiplein 22-12-2018_De Schaapjesfabriek-84
Foto: de Schaapjesfabriek

De Zweedse kinderverhalen van Astrid Lindgren spelen een hoofdrol op dit gezellige kerstevenement. Je kent vast Pippi Langkous (film om 16.30 uur in de buitenbioscoop) en De Gebroeders Leeuwenhart. Bouw, net als de broers, je eigen ontdekkingshut in de theaterworkshop en doe mee aan het theatercollege. De voorlezer van Bibliotheek Den Haag sleept jullie daarnaast samen mee in de vele andere avonturen de schrijfster.

Kinderactiviteiten

De hele middag zijn er doorlopende kinderactiviteiten. Laat je haar vlechten als die van Pippi. Of laat je winters schminken. Versier in De Koekjesfabriek van Phuong & Sophie heerlijke Zweedse gingerbread koekjes, die je daarna op eet. Kom kerstengeltjes knutselen of timmer een kerstboom. Speel samen met je gezin het Zweedse Kubb spel of maak een kerstkaartselfie bij de winterse fotowand. Plof neer bij een van de bijzondere kinderfilms in Studio A van het Filmhuis.

Buitenbioscoop, eten, drinken en muziek

Kerst Spuiplein 22-12-2018_De Schaapjesfabriek-103 kopie
Foto: de Schaapjesfabriek

Met een warme deken en knus bij elkaar geniet je van films als Pippi’s Kerst en White Christmas. Uiteraard zijn er allerlei warme winterse lekkernijen als Solle en Zweedse balletjes door Mercure Hotel, glühwein, warme chocolade en zoetigheden. Tussendoor zijn er vrolijke muzikale intermezzo’s van het strijktrio van het Koninklijk Conservatorium.

Lees meer informatie op Facebook.